Alingsås - potäternas stad och kaféernas!

Välkommen till den här sidan om Alingsås - potatisarnas och kaféernas förlovade land. Vi kan börja med det där med potatisar. Detta har nämligen att göra med vetenskapsmannen Jonas Alströmer, tillika född i Alingsås, sägs vara den som gjorde potatisen "stor" i Sverige, det vill säga kultiverade den och markandsförde den på olika sätt. Känt var exempelvis att Jonas var en odlare av rang och utvecklade sålunda flera olika metoder för att odla potatis. Varje år hålls den omåttligt populära potatisfestivalen i Alingsås, vilket bär den livfulla festivalens alla kännetecken: musik, god mat och dryck, och massor av människor som umgås och njuter av allt vackert och härligt som Alingsås har att erbjuda.
Att Alingsås har gott om kaféer är också vida känt; Alingsås är ju inte direkt någon stor stad, invånareantalet i tätorten ligger på knapp tjugofemtusen, men det finns likväl 25 kaféer i Alingsås.
På den här sidan tänkte vi blogg om allt som har med Alingsås att göra; åsikter, upplevelser, tips, råd, "på-gång", men också råd och rön för tjänster, såsom exempelvis hushållsnära tjänster och olika typer av hantverkstjänster. Väl mött!
SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0